Άφιξη
 
 
Αναχώρηση
 
 
Ενήλικες
 
2
 
Παιδιά
 
0
 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με μία ξεχωριστή ιστορία, χαρακτήρα και στυλ. Η Θεσσαλονίκη λόγω της γεωγραφικής της θέσης, όσο και της ιστορίας της ήταν το σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής, των Βαλκανίων και του Αιγαίου. Ιδρύθηκε το 316 π.Χ. από τον Βασιλιά Κάσσανδρο. Η Θεσσαλονίκη πήρε το όνομά της από την γυναίκα του βασιλιά Κάσσανδρου, η οποία ήταν ετεροθαλής αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Θεσσαλονίκη ήταν και είναι μια πόλη-λιμάνι στρατηγικής σημασίας, στρατιωτικής και εμπορικής, τόσο κατά τους Ρωμαϊκούς χρόνους όσο και κατά το Βυζαντινούς. Τα σημάδια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας έχουν μείνει ανεξίτηλα στην πόλη, στα πολυάριθμα μνημεία, τις εκκλησίες και τα παλιά τείχη. Μια επίσκεψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα σας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσετε την βυζαντινή αρχιτεκτονική εκατοντάδων χρόνων.

Η Θεσσαλονίκη κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς το 1430 ενώ απελευθερώθηκε το 1912, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι η πόλη υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων. Πάντως, το γεγονός που καθόρισε την σημερινή εμφάνιση της πόλης ήταν η μεγάλη πυρκαγιά του 1917, κατά την οποία καταστράφηκαν οι περισσότερες από τις Λεβαντίνικες γειτονιές της. Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Θεσσαλονίκη, έγινε μια υπέροχη, μοντέρνα Ευρωπαϊκή πόλη, μέγιστο εμπορικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας, με πληθυσμό σήμερα που φτάνει τα 1,200.000 κατοίκων. Οι φαρδιές οδοί και λεωφόροι, οι πανέμορφες πλατείες, οι καφετέριες, τα bar, τα club, οι αμέτρητες ταβέρνες και εστιατόρια χαρακτηρίζουν την πανέμορφη πόλη του Βορρά.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μιά βόλτα κατά μήκος της παραλίας, η οποία είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα σε μήκος, από το Μέγαρο Μουσικής έως το λιμάνι.
Η παραλία της Θεσσαλονίκης έχει ένα γραμμικό μέτωπο με σχετικά περιορισμένο βάθος και μεγάλο μήκος, γεγονός που δίνει τα χαρακτηριστικά ενός στενού παραλιακού μετώπου.

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 65 - Φλέμινγκ
546 42, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Ελλάδα
T: +30 2310824221
F: +30 2310849762
E: reservations@metropolitan.gr

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ