ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

en gr
+ -

Κράτηση online

Ø online επισκέπτες

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
\/

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

Είναι από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και το κεντρικό μουσείο της Βόρειας Ελλάδας. Με μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων, με πλούσια δραστηριότητα και εξωστρέφεια είναι πάντα έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες του.

Πλατεία Αριστοτέλους


"Η πλατεία Αριστοτέλους είναι η μεγαλύτερη πλατεία στη Θεσσαλονίκη "Δεν υπάρχει περίπτωση να πας Θεσσαλονίκη και να μην σταθείς στην Αριστοτέλους έστω και για λίγο, πόσο μάλλον να πιεις ένα καφέ. Με θέα το Θερμαϊκό ..."

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου

"Πρόκειται για μία πεντάκλιτη βασιλική με εγκάρσιο κλίτος που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία.
"πολύ όμορφη και γεμάτη ιστορία. είναι πολύ εντυπωσιακή και πρέπει οπωσδήποτε να την επισκεφτείτε"

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης


"Απαραίτητο συστατικό κάθε απογευματινής βόλτας ιδιαίτερα κάποιου που δεν επισκέπτεται συχνά την πόλη είναι ένας απολαυστικός περίπατος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της πόλης."

Λευκός Πύργος Μουσείο της Θεσσαλονίκης


"Το γνωστότερο σύμβολο της Θεσσαλονίκης και ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα μνημεία της Ελλάδας.

Αψίδα Γαλερίου Καμάρα


"Η θριαμβική Αψίδα του Γαλερίου είναι το μνημείο που σίγουρα συγκαταλέγεται στη λίστα με τα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της πόλης " "Μια από της 2-3 πιο στάνταρτ τοποθεσίες για συνάντηση"

Επταπύργιο


"Η Άνω Πόλη είναι μία από τις ελάχιστες περιοχές της Θεσσαλονίκης που διασώθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 1917..." "από εκεί πάνω έχει τέλεια θέα"

Ταβέρνες Θεσσαλονίκης


Πλ. Άθωνος - Λαδάδικα - Μπιτ Παζάρ
"Αν αφήσουμε τη μνημειακή διάσταση και την ιστορία, ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης που εξαπλώνουν και την καταστούν δημοφιλή είναι η εξαιρετική της κουζίνα και οι ιδιαίτερες γεύσεις της."

Στοά Μοδιάνο - Καπάνι Αγορές της Θεσσαλονίκης

"Εξαιρετικό ενδιαφέρον για κάθε πολύπλευρη τουριστική περιήγηση και μία ευκαιρία για βαθύτερη κατανόηση της Θεσσαλονίκης τω περασμένων δεκαετιών αποτελεί η επίσκεψη στις στοές Μόδιάνο και Καπάνι. Εδώ θα έλεγε κανείς ότι ο χρόνος σταμάτησε και η παράδοση συνεχίζει να είναι βίωμα των σύγχρονων εμπόρων αλλά και πελατών. Το ιδιαίτερο ύφος και διάφορες παρωχημένες τακτικές αγοραπωλησίας όπως το παζάρι, εδώ συνεχίζουν να υπάρχουν και δομούν τον ιδιαίτερο κώδικα της περιοχής. Θεωρείται η κεντρικότερη αγορά της πόλης που συνδυάζει την αφθονία τη φθήνια και την ποικιλία" "Τα πρωϊνά στις στοές είναι απίθανη ψυχοθεραπεία! Ξεφεύγεις από τα της πόλης, στην καρδιά της."
Πηγή : Taxidologio.gr

Ροτόντα Ναός Αγίου Γεωργίου

"Το κτίριο της Ροτόντας ανήκει στο ευρύτερο γαλεριανό συγκρότημα οικοδομημάτων μεταξύ των οποίων η Αψίδα, τα Ανάκτορα και το Οκτάγωνο. Χτίστηκε από τον Γαλέριο γύρω στα 300 μ.Χ. με σκοπό να γίνει το μαυσωλείο του και στα τέλη του 4ου αιώνα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό. "...πολύ όμορφη. ένα από τα ορόσημα της θεσ/νικης"

Aγία Σοφία Θεσσαλονίκης

Πρόκειται για ένα από τους σημαντικότερους ναούς της πόλης που χτίστηκε στα μέσα του 7ου αιώνα στη θέση μιας τεράστιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής που καταστράφηκε από το σεισμό του 620.

Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης ΔΕΘ - Helexpo"Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση σε πανελλήνιο επίπεδο και για μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων."

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Η δημιουργία του Μεγάρου Μουσικής ήταν ένα έργο πνοής για τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης καθώς έλλειπε και για δεκαετίες και πολλές και καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες δεν μπορούσαν να στεγαστούν.

Αρχαία αγορά

Πρόκειται ίσως για την κεντρικότερη πλατεία της πόλης και βρίσκεται στην περιοχή της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς. Συναντάται συχνά σε ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα γιατί συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με την καθημερινότητα, τις ιστορικές εξελίξεις και τις αναμνήσεις των θεσσαλονικέων. Το χαμάμ που έπαψε να λειτουργεί σχετικά πρόσφατα, η Παναγία Χαλκέων, τα παρτέρια, το τσίρκο "Απόλλο" δομούν ένα μωσαϊκό αναμνήσεων που από τα χείλη των πατεράδων έχει περάσει και στις επόμενες γενιές.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού


"Το μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης."

 

New
  
Metropolitan Hotel Certificates
All rights reserved www.metropolitan.gr 2016 | Created by FOCUSGREECE
  espa etpa